top of page
  • Writer's pictureANAHATA JÓGA

Terezie Dubinová - Máří Magdaléna - síla moderní ženy - přednáška

Updated: Feb 10, 2020

Zveme Vás na přednášku Terezie Dubinové


Máří Magdaléna – síla moderní ženy


Před sto lety otevřel feminismus otázku rovných práv žen. Od té doby jsme prošli mnohými zákrutami: ukazuje se, že vnější změny nestačí ke skutečné síle a moudrosti ženství. Kde v nás je zdroj sebeúcty, který můžeme použít pro dobro vlastní i pro dobro společnosti? A o co se v procesu návratu k vlastní síle můžeme opřít?


KDO JSEM:


Terezie Dubinová – kulturoložka, hebraistka, astroterapeutka. Žena, manželka, matka.

Autorka knihy: Kořeny ženské spirituality (http://www.oheladom.cz/books/koreny-zenske-spirituality/)


Na webu Ohel Adom, hebrejsky „Červený stan“, publikuji původní texty, původní rozhovory se zajímavými lidmi a vlastní překlady k tématům ženské spirituality, transformace vědomí, Izraele a židovské kultury, astroterapie.


PÁR OTÁZEK NA TEREZU:


1) Co jste si přivezla z Vaší poslední cesty do Izraele?


Letos jsem byla v Izraeli třikrát, vždy s jinou kamarádkou, naposledy v listopadu. Přivezla jsem si velikou vděčnost za možnost v klidu pobýt u Rudého moře s delfíny, v poušti, u Mrtvého moře, v oáze u pramenů i v Jeruzalémě. A ještě v dobré společnosti.


2) Jak lze zharmonizovat starodávnou roli ženy-bohyně s dnešní rolí moderní ženy?


Univerzální recept není, každá jsme jedinečná. Mně osobně nejvíce pomáhá věnovat si čas klidu, třeba i samoty, u nás na venkově a v přírodě. Být ukotvená ve skutečných věcech, které tvoří život – ve vztazích, v péči o sebe i o okolí, v každodenních smysluplných a užitečných aktivitách. Učit se rozlišovat, co je pro mne a planetu důležité a vyživující, a tam svoji energii směřovat. Vnímat energetickou jemnohmotnou realitu, souvislosti a dopady našich záměrů a činů. Propojovat spíše než rozdělovat, vyrovnávat extrémy, harmonizovat.


3) V jakém období života si žena má vybrat / dojít si ke svému poslání?


To je hodně individuální. Ale pomoci nám mohou tři důležitá období v životě každého člověka: saturnský návrat ve 28 letech, uranská revoluce ve 40 až 42 letech, a chironský návrat ve 49 až 52 letech. Jsou to kosmické vlny, které nás mohou o pořádný kus poponést :-).


4) Lze při tolika ženiných denních povinnostech v životě meditovat? Jak, a proč je to důležité?


I způsoby meditace jsou různé. Meditace je soustředění, práce s tokem myšlenek. Pro mne jsou nejlepší meditací procházky v přírodě. Někdo jiný medituje vsedě se zavřenýma očima, jiný při vaření, další při rychlém pohybu. Nejde o výkon, jde o čas pro sebe, možnost usebrání a reflexe. Pomůže nám to k nadhledu – naučíme se nebrat sami sebe zase až tak vážně, protože při dobré meditaci vnímáme, že tu jsou mocnější a moudřejší síly než je náš skvělý mozek:-).




Datum a čas konání: 12. 2. 2020 od 18 hod



Místo konání: Anahata jóga, Báňské stavby Most, 6. patro, malý sál


Vstupné: 300 Kč a více


Lístky dostupné v Anagata Jóga v pondělí až čtvrtek podle provozní doby, nebo na



142 views0 comments
bottom of page