top of page

Promítání filmu Moudrost traumatu

Zvu vás na další promítání filmu „MOUDROST TRAUMATU“.


„Trauma je neviditelná síla, která formuje náš život. Formuje to, jak žijeme, jak milujeme a jak dáváme světu smysl. Je to kořen našich nejhlubších ran,“ říká hlavní protagonista filmu Dr. Gabor Maté, kanadský lékař maďarského původu, proslulý odborník na závislosti, trauma, jeho léčení a vývoj osobnosti v dětství.

Ve filmu nabízí nový pohled na svět, v němž žijeme, i na nás samotné. Gabor Maté je ale hlavně nesmírně moudrý a laskavý člověk, který se nebojí mluvit o svém vlastním traumatu, stigmatizaci a o svém závislostním chování.

Nastiňuje vizi společnost informovanou o traumatu, v níž se rodiče, učitelé, lékaři, politici a právníci nezabývají opravováním chování, stanovováním diagnóz, potlačováním symptomů a odsuzováním, ale místo toho se snaží porozumět příčinám, z nichž ve zraněné lidské duši vzniká znepokojivé chování a nemoci.


Udělejte si volný páteční večer a věnujte ho sobě.

17.3.2023 v 18:00 jógové studio Anahata jóga


Díky tomuto filmu máme možnost seznámit se s podstatou slova trauma. Co to TRAUMA vlastně je, jak se projevuje a jak trauma ovlivňuje naše životy. Jak ovlivňuje náš každodenní život. Náš způsob rozhodovaní, prožívání, způsob, jakým komunikujeme, výběr partnera, způsob trávení volného času, schopnost odpočívat či schopnost klidně spát nebo se prostě jen radovat z obyčejných dní.

Prostě celý náš život den za dnem.

Toto téma se týká každého z nás více než bychom si mysleli.

Po shlédnutí filmu bude následovat beseda nejen o tématech z filmu, ale i o tom, jak se dá trauma léčit. Jak pomoci sobě i druhým. Zeptat se můžete na vše co vás zajímá.

Večerem vás provedu já Andrea Isabella Šefčíková. Jsem terapeut lidské duše a těla s 10letou praxí. Léčením svých traumat jsem se dostala ze začarovaného kruhu nemocí, z prožívání bolesti do prožívání radosti a která zasvětila svůj další život studiem lidského chování a prožívání.

Hostem besedy bude Z.Souček, odborný vychovatel dětí a mládeže a terapeut, který pracuje se závislými v programu následné péče.

PS: Jsou srdečně zváni všichni.I ti, kteří již film viděli. Neboť každé další shlédnutí filmu v nás otvírá další rovinu soucitu k sobě i k druhým. I když uvidíte film po několikáté, vždy k vám promluví něco nového. Stejně jako když čtete opakovaně knihu. Čtete ji v jinou dobu a z jiného místa v sobě. Pozvěte své blízké na dostaveníčko sami se sebou.


Vstupné 180,-

Výtěžek bude použit na náklady spojené s promítáním a část bude zaslána aktérům filmu, kterým ze srdce děkuji.


Své místo si prosím rezervujte na andrea.sefcikova@seznam.cz nebo na tel.č. 608924878 a zasláním částky vstupného na účet 234564861/0600 . Do poznámky napište Film a své jméno.


Těšíme se na společný smysluplně strávený čas


S LÁSKOU Andrea Isabella Šefčíková


110 views0 comments
bottom of page