top of page
  • Writer's pictureANAHATA JÓGA

Jóga pro těhotné poprvé v Anahatě

Updated: Nov 2, 2018

Neustále se mi množily dotazy na jógu pro těhotné. Takže mám pro vás konečně, milé těhulky, dobrou zprávu.


Na první lekci jógy můžete přijít 14. 11. 2018 od 16. 15 hod.


Dále pak bude následovat od 21. 11. 2018 každou středu měsíční kurz jógy.


Během vánočních svátků si dáváme pauzu a od ledna pak budeme pokračovat v měsíčních kurzech.



Není potřeba se přihlašovat na celý kurz. Na lekce je možné se přihlašovat i jednorázově.


Rezervace na první OPEN CLASS lekci https://anahatajoga.isportsystem.cz/#activity367


Rezervace na předvánoční KURZ JÓGY pro TĚHOTNÉ

https://anahatajoga.isportsystem.cz/#course18


Nechcete-li si dělat registraci a následně rezervaci v našem systému, je možné chodit na lekce bez rezervace, ale před lekcí si ověrte SMS zprávou na tel. č. 602421285, zda se lekce koná nebo zda není kapacita lekce naplněna. Děkujeme za pochopení.


Kurzy jógy pro těhotné jsou vedeny podle systému jógy pro těhotné podle Mgr. Andrey Smékalové. Tyto lekce jsou určeny pro každou ženu, která právě zjistila, že je těhotná. Cvičit tedy může každá žena od prvních dnů po početí až do porodu. Důležité je, aby žena znala dobře svůj zdravotní stav a nevystavovala se nikdy rizikům, přestože je jóga pro těhotné nepředstavuje.

Nezapomínejme, že cvičíme jógu, jejíž první zásadou je spojit své tělo se svou myslí. Proto nebude své tělo nikdy přetěžovat. Budeme ho uvolňovat, protahovat a svou mysl zjasňovat, abychom z lekcí odcházely odpočaté a "lehké".


Lekce budou trvat 60 minut. Důraz v lekcích je kladen na bederní oblast, která je v těhotenství nejvíce zatěžována. Budeme se učit dýchat plným jógovým dechem a budeme praktikovat ásany vhodné pro těhotné ženy. Součástí každé lekce bude závěrečná relaxace.


Vyvarujeme se praktikováním ásán, které zatěžují přímé břišní svaly. Nebudeme praktikovat rotace, při kterých dochází ke stlačování bříška. Nebudeme zbytečně přetěžovat cévní systém dolních končetin.


Během lekce si budoucí maminky mohou kdykoliv odpočinout nebo přerušit cvičení z jakéhokoliv důvodu - prostě pohodová lekce jógy s cílem: odcházet v dobré náladě a s lehkostí.


Protože se v žádném případě nejedná o přípravu na porod, ale jen o lekci jógy, která bude přizpůsobená potřebám těhotné ženy, je možné, aby se této lekce zúčastnily i ženy "netěhotné", které např. přivítají, že bude lekce vedena pomalu a klidně bez velké námahy.

4,062 views0 comments
bottom of page