top of page
  • Writer's pictureANAHATA JÓGA

Jóga pro předškoláky v ANAHATĚ

Updated: Nov 2, 2018

Začínáme: 22. října 2018 v 16.30 hod.


Cena: 100,- Kč jednorázově nebo zakoupení výhodného kreditu, který pak můžete použít i na ostatní lekce jógy pro dospělé.

Bez zakoupení kreditu není možná rezervace lekce. Je možné přijít na lekci bez rezervace a kreditu a lekci hradit hotově na místě. Doporučujeme však, abyste si ověřili, zda bude lekce probíhat na tel. 602421285.


Rezervace lekce zde: https://anahatajoga.isportsystem.cz/#activity261

Lekce budou probíhat vždy v pondělí a ve středu od 16.30 hod. do 17.15 hod. V pondělí bude v době cvičení dětí probíhat na velkém sále EXPRES JÓGA. Rodiče tedy nemusí nikam odcházet a mohou využít čas pro sebe, kdy budou děti zaměstnané "svou jógou".

Lekce dětské jógy budou vedeny podle systému Hanky Luhanové, která vytvořila hravý a ucelený systém cvičení pro děti. Při návštěvě Indie se jí zrodil v hlavně nápad, jejíž výsledkem byla kniha Lali cvičí jógu.


Lali je malá holčička, která dětem představuje cvičení jógy jako zábavu. Jméno jí Hanka vybírala tak, aby bylo krátké a pro děti jednoduše vyslovitelné, hezky zpěvavé. Ale jméno Lali má pro nás i skrytý význam. Slovo lila znamená ve staroindickém jazyce sanskrtu hra, sport, zábava, rozptýlení, krása, půvab, kouzlo… Stačila malá přesmyčka a jméno bylo na světě. Protože to vše naše Lali je! Do naší Lali rodiny brzy přibyli další členové, jako jsou kočka Salamba, pes Jogi nebo starší brácha Oliver z knihy Jak se zdraví sluníčko.


Cvičení jógy dětem přináší především radost z pohybu a sebeuvědomění. Pravidelným cvičením jógy děti získají pružnější a zdravější tělo i mysl, lepší koordinaci i rovnováhu, budou se umět lépe soustředit a relaxovat. Svým hravým pojetím přispívá jóga dětem předškolního věku k jejich sociálnímu rozvoji. Mimo jiné učí správným motorickým návykům, vede ke schopnosti uvědomit si uvolnění a napětí v těle, učí správně dýchat a rozvíjí kreativitu, fantazii a úctu k sobě i k okolí. Jóga rozvíjí dovednosti dětí v "nesoutěživém" prostředí.

Vhodné pro děti od 3 - 6 let, max. 12 dětí ve skupině.


Není vhodné dávat dětem na lekce hračky, jídlo ani pití.

Není vhodné zůstávat v sále, kde probíhá lekce.

Je vhodné vzdálit se během lekce z místa centra a vyzvednout si dítě až po skončení lekce. Dle povahy dítěte je možné po domluvě s lektorkou zůstat v prostorách centra /recepce/.


Další dotazy k lekci směřujte k lektorce Petře Pavlíčkové peta.nemcu@centrum.cz.


Ukázky:



45 views0 comments
bottom of page